torsdag 9 september 2010

Nike+ GPS, nya dojjor och en premiär!
Så där ja, vad ska man säga...? I det här inlägget blir det en liten snabb recension av de nya dojjorna, Nike+ GPS samt en liten segerdans :)

De fina skorna som jag köpte på löplabbet är galet sköna, inget skav, inga blåsor, inget ont i vaden - perfekt helt enkelt! Nu har jag provat dem i två omgångar och inga känningar av något! HURRA!!!!!

I samband med detta inköp fick jag ett email från Apple. De har introducerat en GPS variant av Nike+. Eftersom att jag svurit långa, svavelosande ramsor över kalibreringen på min Nike+ så kände jag att det var en helt klart intressant app att testa. Jag laddade ner den och kollade in den lite snabbt innan jag for hem till England. Idag kände jag att det var dags att prova den...

Jag gav mig iväg på en liten joggingtur, min vanliga runda och jag siktade på att springa 30 minuter. Eftersom att jag äter soppor, samt inte har sprungit så där jättemycket på sistone, kändes det rätt lagom. Kroppen var inte helt med, trött och lite snabb puls redan från början.
Kämpade på, men blev mer och mer nedslagen av tiderna och kilometertiderna. Rundan slutade nästan i tårar då jag knäppte av timern efter 30 minuter och jag inte avverkat mer än 3.6 km. En kilometertid på över 8 minuter.
Här var tårarna inte långt borta kan jag säga....

När jag gått hem, strechat och tjurat, satte jag mig vid datorn och dubbelkollade på min vanliga GPS-sida. Rundan var närmare 3.9km så kilometertiden ändrades till 7min och 45s, vilket är nästan 70sekunder sämre per minut mot min förra vända..... Så där ja, då fick man på papper att det inte var så himla bra iallafall.
Var för bra för att vara sant att jag sprang på mindre än 7 minuter per kilometer.

Nåväl, när jag tjurat lite till kom jag på att jag ändå har något att fira idag!

För första gången sedan jag vet inte HUR länge, har jag tränat i en hyggligt tajt tröja (fast med ett in-hållande linne under) samt KORTA cykelbyxor. Jag bemästrade min rädsla och gav mig ut och hoppades att ingen skulle göra narr av mig på vägen. Efter att ha sett mina vader på löplabbet var jag väl inte hysteriskt sugen på att visa upp dem, men jag tänkte
"Itt iss navv år näääävver!"Återigen, röven ser mindre ut från sidan *fnissar*Så även om jag fortfarande är grinfärdig över joggingturen, så jublar jag över att jag vågade, och att jag gav mig ut i kläder som faktiskt passar vädret, och inte bara mitt knäppa sinne!


Råck ånn lavvers - nu kör vi!!

6 kommentarer:

 1. Härligt gums! Skönt att Du tagit klivet och faktist kan se att Du kan ha träningsvänlig outfit :)

  Farten - det hänger ihop med sopporna! Häng kvar och härda ut..

  Skönt att vara hemma igen förstår jag efter några veckor i Sverige.. Mysa med missarna lite..

  KRAM

  SvaraRadera
 2. BRA jobbat med kläderna!! JAg tycker du ser hur smal ut som helst i dem!!!
  Men vad surt att inte GPS-funktionen fungerar så bra! :( Jag hade ju liknande med RunKeeper som jag laddade ner, och läste lite på nätet om det, och kom fram till att det är gps-chipet som sitter i iPhonen som är för dåligt! Så här i efterhand så kan jag se, med hjälp av min Garmin, att min iNike med skochipet var väldigt exakt! Och RunKeeper än mer värdelös! :D

  Och du, skit i hur snabb eller långsam du är - det är att du sticker ut och tränar och tycker det är kul som är det viktiga, inga tider!!

  SvaraRadera
 3. Vad härligt att du tog klivet och vågade korta tights! Och ang tiderna: Jag tror som ovanstående. Inget direkt bränsle i kroppen. En ferrari kan inte acca med gengas i tanken.

  SvaraRadera
 4. Snyggt! Både runda och tights :-) Du kan ju inte förvänta dig nån räserfart med 500 kcal om dan (eller vad nu Cambrigde ger) :-) Snacka om att du kommer rejsa när du stoppar i dig bränsle igen!!! Och du - kort tights är snyggt, bekvämt och coolt :-)

  SvaraRadera
 5. Du är så snygg! Klart du ska springa med tights! Jag önskar att jag hade så där liten rumpa.
  Nike+GPS fungerar alltså inte så bra eller? Jag har också laddat hem Nike+GPS men inte testat den än och det låter som om det kanske inte ens är värt att göra det... Får man så fel km-tid så är det ju ingen vits att ha den.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Wow Doktorn vilken bedrift att ta sig runt med så lite kolhydrater i musklerna. Förstår din känsla men håller med Magnus ingen ide att titta på tider i ditt välsignade tillstånd =)

  Ta hand om dig, kanonfina bilder stort grattis.

  Peace Love och Löparskor!

  SvaraRadera