måndag 10 januari 2011

Gott nytt år 2011!


Förlåt för min blogg-frånvaro...!
Julen kom med stormsteg, jag tokfixade, babianstressade och vi kastade oss iväg till Sverige för att fira jul med familj och släkt! Det blev en massa bakande, fixande, paketpysslande, julkortstillverkande och julmusikslyssnande!

Det var en fin jul, mycket varma känslor, mycket mys och skönt att ha nästan hela familjen samlad! Jag fick även träffa en del fina vänner som stöttat via Facebook och liknande, vilket var en extra bonus!

Efter julen bar det av till Stockholm och Åkersberga. Där bor stora delar av min valda familj, mina extrasystrar som jag kan älta, gråta och prata med, och som älskar mig även om jag har snorränder under näsan och får ångestattacker. Ni är mina finisar, utan er klarar jag mig inte! Tyvärr var det några som jag inte hann träffa, men det kommer snart mer tillfällen och då JÄKLAR ska det bli pysselträff deluxe!

Igår återvände vi till England och hemmet med kissekatterna. Katterna var måttligt glada att se oss och "min" katt vägrade först att ens komma i närheten av mig. Efter några timmar tinade han upp och kom och myste ändå, tur för honom säger jag bara!

Idag har jag försökt organisera ihop mig igen, packat upp det sista, tvättat lite, ringt en hel massa samtal, postat brev och gjort sådant där man behöver ta tag i när man varit borta i tre veckor. Givetvis gjorde jag det tillsammans med en stor kopp kaffe - vad annars? Fick fina nya koppar av mamma i julklapp, de är SÅ fina! *älskar*


Maten då?
Ja vad ska jag säga... Jag har försökt, och vissa dagar har det gått rätt bra, andra dagar mycket sämre. Jag sa innan jag åkte hem att jag skulle HÅLLA vikten hemma, och använde mig av mammas våg. Enligt den hade jag gått ner under tiden hemma i Sverige, men min våg här hemma säger att jag stått still alternativt gått upp 0,5-1 kg.

Detta har gjort att Demonerna fått fullkomligt frispel. De härjar och river, och jag känner att jag tappar kontrollen så fort jag äter något överhuvudtaget. De flesta dagarna äter jag NÅGOT, men det känns som om jag äter kopiösa mängder och att jag inte kan hejda mig (även om jag vet att det inte är så...). Jag kommer nu att försöka mig på att ärligt skriva vad jag ätit varje dag - främst för att försöka hålla reda på mig själv, men också för att ha dokumentationen om jag kommer att behöva den i terapin senare.

Måndag 10 jan 2011
Frukost: Kaffe med en skvätt mjölk * flera, två knäckemackor med lite smör och ost
Lunch: 1 dl Janssons frestelse
Mellis: Kaffe med mjölk, en dammsugare, några chokladbitar
Middag: 1,5 dl broccoli och stiltonsoppa, 1 toast med räkost
Kvällen: En kopp te med en skvätt mjölk

När jag skriver det så ser jag att det inte är så mycket, men jag känner mig som om jag tryckt i mig hur mycket som helst, och jag står framför spegeln och kollar och tycker jag har gått upp i vikt. Jag vet att det är rubbat och att jag måste försöka reda ut mig, men det är lättare sagt än gjort. Nästa vecka ska jag tillbaka till ätstörningsenheten, men nu äter jag ju så det känns som om jag inte är sjuk.

Idag 10 jan 2011

26 nov 2010

Ser ni hur knepigt det är, att logiken och känslorna drar åt så diametralt skilda håll? Bilderna visar ju att jag INTE ändrat mig någonting drastiskt, så jag borde ju vara nöjd...eller? Jag hoppas att jag en dag kan ha min logiska sida och min känlsomässiga sida på väg åt samma håll, tänk vad mycket lättare det skulle vara då.

Uppåt och framåt - Råck ånn!

3 kommentarer:

 1. Hej daaarling!

  Kul att du är tillbaka och bloggar igen! Hoppas din jul har varit underbar. Jag skickar många kramar och välgångsvibbar inför din terapi, som jag VET att du kommer att ta tag i ordentligt. För du VILL bli bättre. Jag vet att du fixar det här. Vet.

  Puss!

  SvaraRadera
 2. Hej Pankan!
  VaD TREVLIGT ATT du skriver igen. Det är klart att jag förstår att det är svårt när själen och förnuftet gåt skilda vägar, men du skall nog klara upp det, kämpa på! Det var roligt att höra att du tyckte det var en fin jul, jag tyckte det var toppentrevligt tom med Wowos julklappslek. Idag har jag varit på operation och sen har jag blivit opererad i min vnänstra stortå pga nageltrång av Anders Wahlin, så nu skall jag inta 2 Citodon och lägga upp benet högt.
  Krama på Adam och Mosse, Wagge och Strasse!
  Kramar och ålskar mest!
  Mammisen

  SvaraRadera
 3. Camilla Solfjord20 januari 2011 11:28

  Tycker så synd om dig, då du är en sån fantastisk person och sååå sjukt snygg =))))

  Massa Massa varma styrke kramar

  SvaraRadera